Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Most már mindenről Mikola jut
  2007-11-24 11:33:34, szombat
 
 
Bartha Szabó József 2007. november 23. 09:19

Most már mindenről Mikola jut a miniszter asszony eszébe?


Nem csak a beszédében, az arcán is több a púder mostanában. Kókad a liberálisok - Afganisztánt is megjárt - ifjú miniszter asszonya. Kókad, mert korábbi lendületétől eltérve, részben, néha-néha már egy ellenzéki politikusnak is igazat ad.

Kérdezi Dr. Puskás Tivadar az egészségügyi minisztert, (Horvát Ágnes), a T. Házban: ugye, önök szerint sem sikerült a reform? Mikor fejeződik be végre a pénzkivonás az egészségügyből? Ugye, nem gondolják, hogy úgy sikerül a járóbeteg-ellátás irányába terelni a betegeket, hogy csökkentik a finanszírozását, növelik a várólistákat? Hogyan gondolják a rendszeres karbantartást, ha a statisztikai adatokból sem állapíthatók meg a hibák, a betegek terhei viszont növekednek? Szemlétes történetekkel ,,színezi" mondandóját a kereszténydemokraták orvos-politikusa.

- Bemegy a kardiológiai szakrendelőbe. Mondják neki: jöjjön vissza hat hét múlva. Háborog, de szerencsére túléli a várakozási időt. Visszamegy: új időpontot kap, mely három hónapot is meghaladó messzeségben van. - Mi az oka a várólista további hízlalásának? Megmondom. Az elmúlt héten beszámoltam arról, hogy novemberben végre megérkezett az intézetek októberi finanszírozása. A járóbeteg-ellátást öt százalékkal csökkentették. Újabb forráskivonás, egyenlő, újabb várólista növekedés. Molnár miniszter úr mondta 2006. november 28-án: ,,Az átalakítás után nem költünk kevesebbet az egészségügyre."

- Másik történet: az egyik szakterület kitűnő művelője felkeresi a kórház igazgatóját, engedélyt kér arra, hogy elmehessen betegestül egy 200 kilométerre lévő intézetbe operálni, mert csak ott tudnak számukra kapacitást biztosítani. A várólista egyébként fél év. Elmegy a beteg, elmegy a beavatkozásért járó pénz is. El, mert követni nem lehet, hiszen a statisztikában teljesítményként és nem hiányként vagy többletként jelentkezik. Persze a betegnek is kényelmetlen, és a hozzátartozónak is nehézséget okoz. ,,Csak" emlékeztetőül, idézem újra a miniszter urat: ,,Nem kell a betegeknek utazni, mert helyben is, a lakóhelyük közelében megkapják a magas szintű kezelést".

- Tisztelt Miniszter Asszony!

* Ugye, önök szerint sem sikerült a reform?
* Mikor fejeződik be végre a pénzkivonás az egészségügyből?
* Ugye, nem gondolják, hogy úgy sikerül a járóbeteg-ellátás irányába terelni a betegeket, hogy csökkentik a finanszírozását, növelik a várólistákat?
* Hogyan gondolják a rendszeres karbantartást, ha a statisztikai adatokból sem állapíthatók meg a hibák, a betegek terhei viszont növekednek?

- Várom tisztelettel válaszát! (Taps az ellenzéki pártok soraiban)

***

Nem csak a beszédében, az arcán is több a púder mostanában. Kókad Horváth Ágnes, kókad a liberálisok ifjú miniszter asszonya. Kókad, mert korábbi lendületétől eltérve - részben - néha-néha már egy ellenzéki politikusnak is igazat ad. Persze ,,azért előtte megdicséri önmagát, s tárcáját.

- Nagyon sok minden sikerült eddig a reformból: több mint százezerrel csökkent a potyautasok száma; sikerült elérnünk, hogy verseny legyen a gyógyszerekben, a gyógyszergyártók versenyezzenek, hogy ki adja olcsóbban a gyógyszert; ésszerűsödött az ellátórendszer, csökkentek a kapacitások; a gyógyszerkassza nem veszteséges; a betegek panasszal fordulhatnak a felügyelethez, minden egyes olyan esetben, amelyeket ön említett, kivétel nélkül megtehetik, élhetnek ezzel az úttal. Nagyon fontos lenne, hogy a képviselő úr is arról tájékoztassa az önt felkeresőket, hogy amennyiben úgy érzik, bárkit bármilyen hátrány ér a jogaiban, akkor az Egészségbiztosítási Felügyelethez forduljon. És nem utolsósorban eredménynek tartom, hogy szufficites az Egészségbiztosítási Alap. A betegek gyógyulásáról és a gyógyszerterhekről csak egyetlenegy szót: 2006 szeptemberében a betegek 8,6 milliárd forintot költöttek gyógyszerre, 2007 szeptemberében 8,8 milliárd forintot. Képviselő úr, ez csak 2,5 százalékos drágulás. Valódi verseny van, ennek köszönhetjük, hogy ennyire csekély a drágulás üteme. Igen, eredmény az, hogy versenyeznek a gyártók. Eredmény az, hogy a gyártók olcsóbban adják a gyógyszereket a társadalombiztosításnak és ezáltal a betegeknek. Ismételten szeretném megnyugtatni a járóbeteg-szakellátókat, hogy nem, nem jut nekik kevesebb finanszírozás, mint ami jutott 2007-ben, amikor az átalakításnál külön emeltük a finanszírozásukat.

- A képviselő úrral azonban teljesen egyetértek abban, hogy ez a finanszírozási rendszer túl merev. Valóban, szükséges ennek a változtatása, a módosítása. Viszont, képviselő úr, tájékoztatnom kell arról, hogy ez bizony az egészségbiztosítási rendszer átalakításával lehetséges. Akkor lehetséges, ha valódi szereplő, valódi biztosításban részt vevő, finanszírozásban részt vevő, szereplő jelenik meg. Akkor lesz lehetséges képviselő úr, ha valóban felmérjük azt, hogy egy-egy intézménynek milyen az ellátási képessége, mit képes nyújtani, s mit nem. És innentől kezdve valóban azokat a helyeket tudjuk, fizetni az ellátást, ahol azt jobban végzik, amit a beteg választ. Én is nagyon fontosnak tartom ezt az átalakítást. Őszintén remélem, hogy Mikola képviselő úrral együtt, támogatni, segíteni fogja ezt az átalakítást, hogy a finanszírozás valóban a beteget követhesse, és ne a beteget kényszerítsük különböző intézményekbe, mint ahogy tesszük azt a jelenlegi rendszer egyensúlyáért. S annyit még hadd mondjak el, képviselő úr: a járóbeteg-finanszírozásban pedig nem volt változás. (Szórványos taps az MSZP és az SZDSZ soraiban.)

***

Csodálkozik Dr. Puskás Tivadar, fölöttébb csodálkozik:

- Most már, ha kérdést teszek fel, akkor is Mikola képviselőtársam jut a miniszter asszony eszébe? (Dr. Kovács Zoltán: Félnek tőle! - Közbeszólás a Fidesz soraiból Mikola István felé fordulva: A szellemed! - Dr. Mikola István: Nem semmi! - Derültség a Fidesz soraiban.)

- Szóval, a beteg nem panaszkodni, gyógyulni szeretne. Szépek a szavak, de a gyógyszerek ára, a KSH legfrissebb szerint, 17 százalékkal növekedett. Ez messze van a kettő és féltől! A valóság az, hogy a magasztalt verseny ellenére a gyógyszertámogatás csökkenésével a betegek terhei jelentősen megnőttek. Azt is szeretném még mondani nagy tisztelettel, hogy a járóbeteg-kassza öt százalékkal csökkent októberben, - ez is egy egészen pontos információ.

Köszönöm szépen! - teszi még hozzá, Dr. Puskás Tivadar, tudván tudja, amit eddig is tudott: bármennyire csűri-csavarja is a szavakat, ha tényeket rögzítő számokról van szó, Ágnes asszonynak sem erőssége az igazmondás...

(Forrás: országgyűlési napló; knp.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: gyógyszergyártók, finanszírozásban, teljesítményként, képviselőtársam, hozzátartozónak, gyógyszerkassza, finanszírozását, finanszírozása, beavatkozásért, statisztikában, szeptemberében, versenyezzenek, gyógyszerekben, egészségügyből, ellátórendszer, finanszírozási, átalakításával, karbantartást, csökkentették, szakrendelőbe, forráskivonás, kényszerítsük, intézményekbe, egészségügyre, országgyűlési, csökkenésével, emlékeztetőül, egyensúlyáért, finanszírozás, biztosításban, szakellátókat, felügyelethez, átalakításnál, gyógyulásáról, történetekkel, ésszerűsödött, miniszter asszony, púder mostanában, ellenzéki politikusnak, egészségügyi minisztert, járóbeteg-ellátás irányába, rendszeres karbantartást, statisztikai adatokból, betegek terhei, kardiológiai szakrendelőbe, várakozási időt, várólista további, elmúlt héten, intézetek októberi, átalakítás után, egyik szakterület, kórház igazgatóját, Bartha Szabó József, Kérdezi Dr, Puskás Tivadar, Horvát Ágnes, Tisztelt Miniszter Asszony, Kókad Horváth Ágnes, Egészségbiztosítási Felügyelethez, Egészségbiztosítási Alap, Csodálkozik Dr, Kovács Zoltán, Mikola István,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Mosolyogtál már ma?  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  A hét szűk esztendő  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Volt egy...  A fenyő nem szép fa, (...)  Az embernek a társa: hiányzik.  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Az elfogadásnak...  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különös!  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Jó éjszakát  Messziről jött ember  Facebookon kaptam Krisztinától  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  A Gömb  Beney Zsuzsa  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Tavasz  S a dalok tanulsága  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  A lelki élet nem arról szól, ....  Facebookon kaptam  Esti kép  Semmit ne higgy el  Emberként automatikusan értéke...  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  Paul David Tripp Április 23  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  A lelki élet nem arról szól, ....  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Zilahy Lajos gondolata  Környezetvédelem  A könnyek összegyűjtése  Paul David Tripp Április 25  Messziről jött ember  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Föld napja április 22  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Ébredj  Facebookon kaptam  Ha így haladunk...  A végzet az  Facebookon kaptam  Különös!  Ez a jó az alvásban.  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ébredj  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
miniszter asszony, púder mostanában, ellenzéki politikusnak, egészségügyi minisztert, járóbeteg-ellátás irányába, rendszeres karbantartást, statisztikai adatokból, betegek terhei, kardiológiai szakrendelőbe, várakozási időt, várólista további, elmúlt héten, intézetek októberi, átalakítás után, egyik szakterület, kórház igazgatóját, várólista egyébként, beavatkozásért járó, statisztikában teljesítményként, miniszter urat, betegeknek utazni, lakóhelyük közelében, magas szintű, ellenzéki pártok, liberálisok ifjú, potyautasok száma, gyógyszergyártók versenyezzenek, betegek panasszal, betegek gyógyulásáról, drágulás üteme, gyártók olcsóbban, átalakításnál külön, képviselő úrral, finanszírozási rendszer, ellátási képessége, helyeket tudjuk, beteg választ, finanszírozás valóban, beteget követhesse, beteget kényszerítsük, jelenlegi rendszer, magasztalt verseny, egészen pontos, gyógyszergyártók, finanszírozásban, teljesítményként, képviselőtársam, hozzátartozónak, gyógyszerkassza, finanszírozását, finanszírozása, beavatkozásért, statisztikában, szeptemberében, versenyezzenek, gyógyszerekben, egészségügyből, ellátórendszer, finanszírozási, átalakításával, karbantartást, csökkentették, szakrendelőbe, forráskivonás, kényszerítsük, intézményekbe, egészségügyre, országgyűlési, csökkenésével, emlékeztetőül, egyensúlyáért, finanszírozás, biztosításban, szakellátókat, felügyelethez, átalakításnál, gyógyulásáról, történetekkel, ésszerűsödött, tájékoztatnom, gyógyszereket, statisztikai, kardiológiai, várólistákat, messzeségben, hízlalásának, állapíthatók, tájékoztassa, versenyeznek, köszönhetjük, megnyugtatni, változtatása, tisztelettel, intézménynek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5313
  • e Hét: 19543
  • e Hónap: 30654
  • e Év: 184150
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.